Най-много са следващите от Гърция, медицинските вузове пък най-предпочитани Приблизително

...
 
Най-много са следващите от Гърция, медицинските вузове пък най-предпочитани Приблизително
Коментари Харесай

Всеки седми чужд студент у нас от Великобритания

  Най-много са идващите от Гърция, медицинските вузове пък най-предпочитани
Приблизително всеки седми непознат студент, записан в наш университет идва от Англия. Това демонстрира информация на просветителното министерство, предоставена на „ Монитор “. Чуждестранните курсисти у нас са общо 13 388, като 1917 са от Острова. И въпреки Англия да е топдестинация за нашите кандидат-студенти, се оказва и че българските университети са привлекателни за част от британците. Те следват главно в медицинските университети в Плевен, Пловдив и София.

Курсисти от общо 114 страни се образоват в родините вузове, като точно висшите учебни заведения, които приготвят лекари, са най-предпочитани.

При този демографски срив българските университети

би трябвало да работят в посока привличане на непознати студенти и да са отворени на открито

разяснява шефът на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев. Според него следването на медицина у нас е на ниска цена за младежите от други страни и по тази причина те идват да учат в България. „ Нашето обучение не е за подценяване “, разяснява той. Проф. Тотев добави още, че някои вузове имат проблем с привличането на студенти от чужбина, тъй като нямат стратегии на британски език.

Най-голям дял измежду курсистите извън у нас

заемат гърците, които са 3057. Те се образоват в разнообразни сфери, като преобладаващи са „ Медицина “ в Софийския университет (СУ), „ Ветеринарна медицина “ в Тракийския университет в Стара Загора, „ Педагогика “ и „ Педагогика на образованието по… “ в СУ.

Гръцки студенти следват още в Югозападния университет, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, Нов български университет, Техническия университет в София, УНСС и други

Виж всички публикации от Мила Мишева-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР